Fortsätt till huvudinnehåll

Tisdagsfilmen: Something Borrowed

Genre: Romantik/Komedi
Land: USA
År: 2011
Regi: Luke Greenfield
I rollerna: Ginnifer Goodwin, Kate Hudson, John Krasinski, Colin Egglesfield

Vänskap sätts på prov och hemligheter kommer upp till ytan när den evige singeln Rachel faller för Dex, sin bästa väns Darcys fästman. 


Medans Rachel firar sin trettionde födelsedag kan hon inte undgå känslan att hennes liv inte blivit som hon tänkt sig. Hon har ett prestigefullt jobb på en advokatbyrå, men vantrivs. Hennes bästa vän från barndomen Darcy är livlig och får alltid det hon vill ha. När hon flörtar med sin pojkvän blir det återigen en påminnelse att det är hon som får gå hem ensam. Men efter festen uppstår en förbjuden fling, hur ska hon nu kunna välja mellan vänskap och kärlek?

Jag tror att tanken med filmen var att skapa en rolig och romantisk komedi som verkligen skulle gå hem i fredagsmyssofforna. Det finns också flera ingredienser för att det skulle lyckas. Ginnifer Goodwin fungerar fint som den söte och blyga tjejen, medan Kate Hudson axlar den kaxiga och mer självförtroende fyllda bästa kompisen. Miljöer som varierar från strandhus och stora staden ger en härlig sommarkänsla. Ja så här långt så är det upplagt för succé.


Succén uteblir dock. För det här är en väldigt konstig story helt utan varken hjärta eller moral. Det finns mer eller mindre ingen karaktär som man sympatiserar med, främst för att alla är riktigt vidriga och beter sig allmänt illa. Jag förstår inte alls vad det är för budskap som filmen försöker få fram? Min teori är iaf så här: att kärlek övervinner allt, så då är det okej att vänstra, ljuga, va elak, inte bry sig om någon annan än sig själv!! Ja helt enkelt vara en röv för man är ju "Kär" och då spelar inget annat nån roll. 

Det blir än mer problematiskt när huvudkaraktärerna flera gånger faktiskt kan göra någonting åt saken och gjort det här till en fin story. MEN NEJ man väljer att löpa linan ut och katastrofen är total. Nej fy va unken den här storyn är och när slutscenen kommer känner man inte nån romantik alls utan bara ett smutsigt samvete. 


Visst ibland blir inte livet som man tänkt sig och man kan gräma sig över sina val. Självklart förstår jag det, men det här blir ju bara absurt och jag köper inte alls det romantiska konceptet vilket är fundamentalt i en sådan här film. Kort och gott så var det här ingen höjdare alls, men John Krasinski var faktiskt lite smårolig det får jag erkänna. Men annars ush, fy och blä. 

2 - Skådespelare
1 - Handling
2 - Känsla
2 - Musik
2 - Foto
-----------
Totalt: 9

Betyg: ✅✅

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Filmåret 2007: Topp 10

Topp 10 - 2007 Filmåret 2007 visar sig vara en riktig höjdare. Här finns det en härlig bredd med många toppar. Det bjuds på mycket känslor och upplevelser som verkligen etsar sig fast. Listan var en utmaning att sammanställa där många slagkraftiga titlar slogs om platserna. Det blev en kamp om ett par platser där några försvann och bytte position i sista sekund. Magkänslan får som alltid en huvudroll på sådana här listor. Summeringen blir: ett av mina bästa filmår, som levererar flera minnesvärda cinematiska upplevelser.  På topp tio återfinns filmer från: 7 - USA  3 - Storbritannien 10.  Lars and the Real Girl   (Craig Gillespie) En förvirrad ung man inleder ett okonventionellt förhållande med en docka som han hittar på internet.  Ryan Gosling är toppen. Filmen i sig är också riktigt stark där många intressanta ämnen bearbetas och framförs på ett underhållande sätt. Det finns definitivt en förkärlek från min sida till små filmer som lyckas leverera stora känslo...

Filmåret 2008: Topp 10

Topp 10 - 2008 Filmåret 2008 visar sig vara en riktig höjdare. Här finns det en härlig bredd med många toppar. Det bjuds på mycket känslor och upplevelser som verkligen etsar sig fast. Listan var en utmaning att sammanställa där många slagkraftiga titlar slogs om platserna. Det blev en kamp om ett par platser där några försvann och bytte position i sista sekund. Magkänslan får som alltid en huvudroll på sådana här listor. Summeringen blir: ett starkt filmår som levererar flera minnesvärda cinematiska upplevelser.  På topp tio återfinns filmer från: 4 USA  3 Storbritannien 1 Sverige 1 Tyskland 1 Israel 10. Die Welle / The Wave   (Dennis Gansel) En gymnasielärare som leder ett projekt om diktaturer tar till ett okonventionellt knep. Han och eleverna startar själva en fascistisk rörelse. Det dröjer dock inte länge innan det urartar och rörelsen börjar leva sitt eget liv. Välgjord och gripande drama som både provocerar samt väcker starka känslor. Har alltid gillat tysk film o...

Serie: Fleabag

Titel: Fleabag Land: Storbritannien Regi: Harry Bradbeer Manus: Phoebe Waller-Bridge Genre: Komedi / Drama År: 2016 - 2019 Säsonger: 2 // Avsnitt: 12 I rollerna: Phoebe Waller-Bridge, Sian Clifford, Andrew Scott, Olivia Colman, Bill Peterson Fleabag är en frisinnad, arg och förvirrad ung kvinna i London. Livets utmaningar smälter samman medan historien fylls med en ström av interaktioner där diverse familjemedlemmar, ragg och oväntade möten avlöser varandra. En tydligt återkommande kännetecken i episoderna är när  huvudkaraktären bryter den fjärde väggen för att ge utläggning, interna monologer och en löpande interaktion med publiken.  “Being proper and sweet and nice and pleasing is a fucking nightmare. It’s exhausting.” Seriens skapare Phoebe Waller-Bridge (Spelar i huvudrollen) har även skrivit manuset där hennes soloshow från Edinburgh Fringe Festival är största inspiration. Psykisk ohälsa, familjerelationer, sex, religion och identitetssökande är några återkommande ...