Fortsätt till huvudinnehåll

Tisdagsfilmen: Spencer Confidential



Genre: Action / Komedi
Land: USA
År: 2020
Regi: Peter Berg
I rollerna: Mark Wahlberg, Winston Duke, Alan Arkin, Iliza Shlesinger

När två poliser i Boston blir mördade går en före detta polis ihop med sin boxandes rumskamrat för att stoppa det som kan vara början på en stor komplott inom polisväsendet.


Spencer är en före detta polis som precis kommit ut från fängelset där han avverkat sitt straff efter att ha misshandlat sin polischef. När han kommer ut försöker han på sitt egna sätt leva ett lugnt och stilla liv. Allt går dock inte riktigt som han tänkt sig då han får en oväntad rumskamrat och samma dag som han kommer ut mördas polischefen han tidigare har misshandlat. Det dröjer inte länge innan han åter är indragen i en historia som kantas av korruption och våld. Självklart är lösningen att ta lagen i egna händer.

Denna actionrulle hade knappt hunnit komma ut innan jag bestämde mig för att se den på Netflix. Den minst sagt populära hip-hop artisten Post Malone skulle vara med vilket verkade som ett roligt inslag. Trailern kändes även den inbjudande och jag va peppad på en lättsam film som kunde bjuda på både humor samt action.


Ja vi har ju det här med förväntningar, jag är tacksam att mina var måttliga. Ibland så är det till ens fördel och ibland så gör det saker värre. För det här är ingen höjdare, vare sig man har förväntningar eller inte. Sen har vi ju den här Mark Wahlberg, jag har sagt det förr och jag säger det igen HAN ÄR VÄRDELÖS. Det är nånting med den där jäkla pannan som rynkar sig så fort han ska "försöka" agera och det gör mig så fruktansvärt irriterad. Alan Arkin och Winston Duke sköter sig bra utan att direkt utmärka sig. Draget att ta med Post Malone känns lite billigt och fyller ingen direkt funktion, känns definitivt mer som en PR grej. Däremot så är stand-up komikern Iliza Shlesinger riktigt bra i sin roll som flickvännen med skinn på näsan.

Spontant så känns det som att det finns en bra grundtanke och ambitionen till en bra story glimtar till ibland. Men på det stora hela så är manuset förutsägbart och inte direkt nyskapande alls. Visst bjuder filmen på bitvis underhållning men det är ingenting som tittaren inte har sett förut.


Det här är säkert en stor Netflix produktion men tyvärr för deras del ingenting som man kommer att minnas eller rekommendera vidare. Det finns dussintals filmer i samma genre som är värt att ta en kik på istället för denna, det är mitt tips till dig. Varsågod.

3 - Skådespelare
2 - Handling
2 - Känsla
2 - Musik
2 - Foto
-----------
Totalt: 11

Betyg: ✅✅

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Filmåret 2007: Topp 10

Topp 10 - 2007 Filmåret 2007 visar sig vara en riktig höjdare. Här finns det en härlig bredd med många toppar. Det bjuds på mycket känslor och upplevelser som verkligen etsar sig fast. Listan var en utmaning att sammanställa där många slagkraftiga titlar slogs om platserna. Det blev en kamp om ett par platser där några försvann och bytte position i sista sekund. Magkänslan får som alltid en huvudroll på sådana här listor. Summeringen blir: ett av mina bästa filmår, som levererar flera minnesvärda cinematiska upplevelser.  På topp tio återfinns filmer från: 7 - USA  3 - Storbritannien 10.  Lars and the Real Girl   (Craig Gillespie) En förvirrad ung man inleder ett okonventionellt förhållande med en docka som han hittar på internet.  Ryan Gosling är toppen. Filmen i sig är också riktigt stark där många intressanta ämnen bearbetas och framförs på ett underhållande sätt. Det finns definitivt en förkärlek från min sida till små filmer som lyckas leverera stora känslo...

Filmåret 2008: Topp 10

Topp 10 - 2008 Filmåret 2008 visar sig vara en riktig höjdare. Här finns det en härlig bredd med många toppar. Det bjuds på mycket känslor och upplevelser som verkligen etsar sig fast. Listan var en utmaning att sammanställa där många slagkraftiga titlar slogs om platserna. Det blev en kamp om ett par platser där några försvann och bytte position i sista sekund. Magkänslan får som alltid en huvudroll på sådana här listor. Summeringen blir: ett starkt filmår som levererar flera minnesvärda cinematiska upplevelser.  På topp tio återfinns filmer från: 4 USA  3 Storbritannien 1 Sverige 1 Tyskland 1 Israel 10. Die Welle / The Wave   (Dennis Gansel) En gymnasielärare som leder ett projekt om diktaturer tar till ett okonventionellt knep. Han och eleverna startar själva en fascistisk rörelse. Det dröjer dock inte länge innan det urartar och rörelsen börjar leva sitt eget liv. Välgjord och gripande drama som både provocerar samt väcker starka känslor. Har alltid gillat tysk film o...

Serie: Fleabag

Titel: Fleabag Land: Storbritannien Regi: Harry Bradbeer Manus: Phoebe Waller-Bridge Genre: Komedi / Drama År: 2016 - 2019 Säsonger: 2 // Avsnitt: 12 I rollerna: Phoebe Waller-Bridge, Sian Clifford, Andrew Scott, Olivia Colman, Bill Peterson Fleabag är en frisinnad, arg och förvirrad ung kvinna i London. Livets utmaningar smälter samman medan historien fylls med en ström av interaktioner där diverse familjemedlemmar, ragg och oväntade möten avlöser varandra. En tydligt återkommande kännetecken i episoderna är när  huvudkaraktären bryter den fjärde väggen för att ge utläggning, interna monologer och en löpande interaktion med publiken.  “Being proper and sweet and nice and pleasing is a fucking nightmare. It’s exhausting.” Seriens skapare Phoebe Waller-Bridge (Spelar i huvudrollen) har även skrivit manuset där hennes soloshow från Edinburgh Fringe Festival är största inspiration. Psykisk ohälsa, familjerelationer, sex, religion och identitetssökande är några återkommande ...