Fortsätt till huvudinnehåll

Tisdagsfilmen: Pokémon Detective Pikachu

Genre: Komedi / Familj
Land: USA
År: 2019
Regi: Rob Letterman
I rollerna: Justice Smith, Kathryn Newton, Bill Nighy, Ken Watanabe, Ryan Reynolds

Efter privatdetektiven Harry Goodmans mystiska försvinnande försöker hans son Tim ta reda på vad som har hänt. Till sin hjälp har han Pikachu som vill bli en detektiv och tillsammans ger de sig ut på ett fartfyllt äventyr för att lösa mysteriet.


I en värld där människor och Pokemon lever sida vid sida är Tim lite vilsen. Utan en egen pokemon som kompanjon är han inte som de andra och hans värld blir allt mer svårare att hantera när han får reda på att sin far har dött. Han reser till Rhyme City för att få ett slutgiltigt avslut på sin frånvarande fars bortgång. När Pikachu dyker upp en kväll blir han förvirrad och det gör inte saken bättre att han kan prata med den lilla krabaten.

För alla som är uppväxta på 90-talet så tror jag att det finns en särskild plats i hjärtat för just Pokemon. Vare sig man var ett stort fan eller inte så finns det nog någonting lockande med dessa fiktiva figurer och den magiska värld som de tillhör.


Det är svårt att helt veta vilken publik som skaparna har velat vända sig till. Självklart är det till en yngre publik då Pokemon trots allt främst är för barn/ungdomar. Men jag ställer frågan för när man ser filmen så är den fullspäckad med den första generationens Pokemons. Därför känns det som att regissören ganska tydligt vill flörta med oss 90-talister, för det känns som att den publiken hade varit måttligt intresserade om upplägget inte var som det var. Jag ska erkänna att jag nämligen blev alldeles varm och fylldes med så mycket nostalgi när jag fick se alla dessa figurer bli återskapade med en sådan finess.

Ytan är fantastisk. Ja låt oss prata om ytan för det är den stora behållningen i den här filmen. Resten är om jag ska va helt ärlig rätt ljummet. Men världen som presenteras är magisk och alla Pokemons känns behandlade med en otrolig kärlek. När vi sen kommer till storyn så är det inget direkt nytt som presenteras. Kort och gott så är filmen fin att kolla på men den är lite av ett sömnpiller när det kommer till handlingen tyvärr. Måste dock lyfta fram castingen av rösten som Pikachu där Ryan Reynolds tillför välbehövlig komik.


Jag önskar att slutproduktionen hade varit lite starkare och haft en starkare helhet. Nu landar denna nostalgitripp på ett måttligt ytligt plan som aldrig riktigt sprakar till. På det stora hela så är det en snygg film men den värmen som hade behövts känns forcerad. Slutligen landar vi på en tråkig men signifikativ "helt okej" känsla.

2 - Skådespelare
2 - Handling
3 - Känsla
2 - Musik
3 - Foto
-----------
Totalt: 13

Betyg: ✅✅

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Filmåret 2007: Topp 10

Topp 10 - 2007 Filmåret 2007 visar sig vara en riktig höjdare. Här finns det en härlig bredd med många toppar. Det bjuds på mycket känslor och upplevelser som verkligen etsar sig fast. Listan var en utmaning att sammanställa där många slagkraftiga titlar slogs om platserna. Det blev en kamp om ett par platser där några försvann och bytte position i sista sekund. Magkänslan får som alltid en huvudroll på sådana här listor. Summeringen blir: ett av mina bästa filmår, som levererar flera minnesvärda cinematiska upplevelser.  På topp tio återfinns filmer från: 7 - USA  3 - Storbritannien 10.  Lars and the Real Girl   (Craig Gillespie) En förvirrad ung man inleder ett okonventionellt förhållande med en docka som han hittar på internet.  Ryan Gosling är toppen. Filmen i sig är också riktigt stark där många intressanta ämnen bearbetas och framförs på ett underhållande sätt. Det finns definitivt en förkärlek från min sida till små filmer som lyckas leverera stora känslo...

Filmåret 2008: Topp 10

Topp 10 - 2008 Filmåret 2008 visar sig vara en riktig höjdare. Här finns det en härlig bredd med många toppar. Det bjuds på mycket känslor och upplevelser som verkligen etsar sig fast. Listan var en utmaning att sammanställa där många slagkraftiga titlar slogs om platserna. Det blev en kamp om ett par platser där några försvann och bytte position i sista sekund. Magkänslan får som alltid en huvudroll på sådana här listor. Summeringen blir: ett starkt filmår som levererar flera minnesvärda cinematiska upplevelser.  På topp tio återfinns filmer från: 4 USA  3 Storbritannien 1 Sverige 1 Tyskland 1 Israel 10. Die Welle / The Wave   (Dennis Gansel) En gymnasielärare som leder ett projekt om diktaturer tar till ett okonventionellt knep. Han och eleverna startar själva en fascistisk rörelse. Det dröjer dock inte länge innan det urartar och rörelsen börjar leva sitt eget liv. Välgjord och gripande drama som både provocerar samt väcker starka känslor. Har alltid gillat tysk film o...

Serie: Fleabag

Titel: Fleabag Land: Storbritannien Regi: Harry Bradbeer Manus: Phoebe Waller-Bridge Genre: Komedi / Drama År: 2016 - 2019 Säsonger: 2 // Avsnitt: 12 I rollerna: Phoebe Waller-Bridge, Sian Clifford, Andrew Scott, Olivia Colman, Bill Peterson Fleabag är en frisinnad, arg och förvirrad ung kvinna i London. Livets utmaningar smälter samman medan historien fylls med en ström av interaktioner där diverse familjemedlemmar, ragg och oväntade möten avlöser varandra. En tydligt återkommande kännetecken i episoderna är när  huvudkaraktären bryter den fjärde väggen för att ge utläggning, interna monologer och en löpande interaktion med publiken.  “Being proper and sweet and nice and pleasing is a fucking nightmare. It’s exhausting.” Seriens skapare Phoebe Waller-Bridge (Spelar i huvudrollen) har även skrivit manuset där hennes soloshow från Edinburgh Fringe Festival är största inspiration. Psykisk ohälsa, familjerelationer, sex, religion och identitetssökande är några återkommande ...